Τόπος Παραγωγής

Γνωρίστε την περιοχή όπου παράγεται η Σπειρουλίνα!

spirulima nigrita therma

Τα Θερμά Νιγρίτας Σερρών θεωρούνται ιδανική περιοχή για την καλλιέργεια της σπιρουλίνας. Μελέτη του ΑΠΘ με την σύμπραξη του καθηγητή Γεωργίου Φυτίκα έδειξε ότι το συγκεκριμένο φάσμα φωτός της περιοχής, η μεγάλη ηλιοφάνεια και η χρήση του γεωθερμικού ρευστού για τη θέρμανση του νερού της υδατοκαλλιέργειας, καθιστούν το τόπο ιδανικό.

Τα Θερμά είναι ένα όμορφο χωριό στη πλαγιά ενός μικρού λόφου που ευνοήθηκε ιδιαίτερα από φυσικές παροχές. Όλος ο κάμπος γύρω αποτελεί ένα μεγάλο γεωθερμικό πεδίο που από τη στιγμή που αξιοποιήθηκε από το ΙΓΜΕ βοήθησε πολύ τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της περιοχής. Αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα από τη χρήση του γεωθερμικού ρευστού για θέρμανση και μετά, καθώς μπορούσαν να παράγουν και τη περίοδο του Χειμώνα.

Επίσης τα μεταλλικά νερά της περιοχής για δεκαετίες γνώρισαν τη δημοσιότητα καθώς το εμφιαλωμένο νερό Νιγρίτα αλλά και ολόκληρη σειρά αναψυκτικών με τον ίδιο τίτλο κυκλοφορούσαν σε όλη την Ελλάδα.

Τα δε ιαματικά λουτρά των Θερμών δεχόντουσαν πάνω από 1000 άτομα την ημέρα.

Ο τόπος βίωσε μέρες ευημερίας, καθώς τα ΕΤΑ αξιοποιούσαν τις δυνατότητές του.

Η σημερινή εικόνα δεν θυμίζει κάτι από όλα αυτά. Πράγματι όμως υπάρχει η επιχειρηματική πρόκληση είτε με αποδέκτη κρατικό είτε με ιδιωτικό φορέα της ανάπτυξης των μεγάλων δυνατοτήτων αυτού του τόπου, ήτοι των ιαματικών λουτρών, των μεταλλικών νερών και φυσικά της Σπιρουλίνας!

Spirulina Nigrita | Copyright © 2015-2017 | Developed by Trabica