Οι εγκαταστάσεις μας

Γνωρίστε τις εγκαταστάσεις παραγωγής της Spirulina Nigrita...

Oι εγκαταστάσεις της εταιρείας ΓΕΩ-ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΝΙΓΡΙΤΑΣ Ε.Π.Ε βρίσκονται στα Θερμά Νιγρίτας Σερρών. Η περιοχή έχει υποδειχθεί από έρευνα του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως ο ιδανικός τόπος για αυτή την υδατοκαλλιέργεια, λόγω του συγκεκριμένου συνδυασμού ηλιοφάνειας και γεωθερμίας. Εδώ, πραγματοποιείται όλη η παραγωγική διαδικασία από την υδατοκαλλιέργεια της Σπιρουλίνας ως το συσκευασμένο τελικό προϊόν, την Spirulina Nigrita. Η εταιρεία αποτελεί μια πρότυπη κάθετη μονάδα παραγωγής την μοναδική στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο είδος.

Στην εταιρεία ανήκει έκταση 22,5 στρεμμάτων με υπάρχοντα θερμοκήπια 7,5 στρεμμάτων και δυνατότητα να τοποθετηθούν άλλα 5 στρέμματα θερμοκηπίων.

Από την ίδρυσή της και μετά η εταιρεία έχει κατασκευάσει 4 ιδιαίτερης τεχνολογίας λιμνοδεξαμενές των 400 τ.μ. έκαστη εντός θερμοκηπίων, δύο ξηραντήρια των 200 τ.μ. εντός θερμοκηπίων επίσης, χώρο γραφείων, μικρό εργαστήριο τυποποίησης – συσκευασίας τελικού προϊόντος, εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, αποθήκες και έχει γίνει χώρος εγκατάστασης εναλλάκτη γεωθερμικού πεδίου.

Τόσο το νερό των λιμνοδεξαμενών που πρέπει να έχει θερμοκρασία έως 36οC όσο και τα ξηραντήρια θα λειτουργούν και με την θέρμανση από το γεωθερμικό ρευστό.

Το σύνολο επιφανείας λιμνοδεξαμενών είναι γύρω στα 1.600 τ.μ. (4 Χ 400 τ.μ.) με μελλοντικό στόχο της εταιρείας να φτάσει τα 12.000 τ.μ. επιφανείας νερού, ώστε να παράγει ικανή ποσότητα σπιρουλίνας για εξαγωγές στην Ευρώπη.

Η εταιρεία αποτελεί τη πρώτη κάθετη μονάδα παραγωγής σπειρουλίνας στην Ελλάδα!

Η καθετοποιημένη παραγωγική μονάδα περιλαμβάνει:

  •   Ειδικά σχεδιασμένες δεξαμενές, εντός κλειστών θερμοκηπίων που διασφαλίζουν την προστασία της Σπειρουλίνας από τους εξωτερικούς παράγοντες, με προηγμένο σύστημα θέρμανσης, καθώς η καλλιέργειά της απαιτεί θερμοκρασία νερού γύρω στους 35 – 37 °C
  •   Ειδικό σύστημα διαχωρισμού ώστε η Σπειρουλίνα να συλλέγεται καθαρή και με ακέραιη τη σύστασή της (όχι φυγοκέντρηση).
  •   Στην εταιρεία με την Α.Π. 77479/8-10-2012 Απόφαση του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης κατακυρώθηκε η μίσθωση του γ΄ γεωθερμικού πεδίου κατόπιν της με Α.Π. 39868/12-6-2012 Απόφασης του Γεν. Γραμματέα ΑΔΜΘ για την "πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος περί υποβολής δεσμευτικών επενδυτικών προτάσεων για την εκμίσθωση του δικαιώματος διαχείρησης τμημάτων του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου χαμηλής θερμοκρασίας Θερμών Νιγρίτας, Δήμου Βισαλτίας, Περιφερειακής Ενότητας Σερρών".
  •   Ξηραντήρια εντός κλειστών θερμοκηπίων όπου η ξήρανσή της γίνεται αποκλειστικά με τον ήλιο.
  •   Εγκεκριμένo από τον ΕΟΦ εργαστήριο τυποποίησης σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές μικροβιολογικής ασφάλειας όπου η βιομάζα Σπειρουλίνας δισκιοποιείται χωρίς οιαδήποτε προσθήκη εκδόχου και κατόπιν συσκευάζεται σε καρτέλες πλαστικού/αλουμινίου (blister) μέσα σε χάρτινο κουτί το οποίο συνοδεύεται από φύλλο οδηγιών με την επιμέλεια του Δρ. Ιωάννη Τζοβενή.
  •   Για την εξασφάλιση της άριστης ποιότητά της η Spirulina Nigrita ελέγχεται απόλυτα σε κάθε στάδιο από την παραγωγή ως το τελικό προϊόν από εξειδικευμένο εργαστήριο χημικών και μικροβιολογικών ελέγχων πιστοποιημένο από τον ΕΟΦ.

Spirulina Nigrita | Copyright © 2015-2017 | Developed by Trabica